Lyst på en smart hytte?

En hytte er ikke lenger bare en hytte, for mange har den blitt til et hjem nummer to. Det er derfor stadig flere som ønsker seg muligheten til å gjøre hytta mer komfortabel ved å gjøre den smart.

En ELKO smarthytte innebærer mer enn å bare ringe hytta varm. Med ELKO Smart får du en komplett løsning som ikke bare varmer opp hytta, men også bidrar til å gi deg enda litt mer ro i sjela.

Her er 7 gode grunner til at du bør installere ELKO Smart på hytta:

1: Varm hytte når du trenger det

Det er aldri gøy å komme opp til en iskald hytte, for så å vente i mange timer før man endelig kan ta av seg ytterjakken. Dersom du er en av dem som ønsker en behagelig innetemperatur, uten å ‘fyre for kråka’ når du er borte kan det være lurt å investere i ELKO Smart termostater og/eller styre panelovnen via SmartPlugg.

Du kan da enkelt styre temperaturen fra appen, slik at hytta kun er varm når du ønsker det. Da slipper du også unødvendige strømutgifter.

2: Sømløs lysstyring

Enten du stresser ut døren for å komme deg i skibakken, eller kommer sliten tilbake fra en lang tur, kan det være et ork å gå gjennom hytta for å skru alt lys av eller på. Dersom du installerer dimmere og brytere fra ELKO Smart og kobler disse til en bevegelsessensor, kan alt lys styres basert på bevegelse eller et gitt tidspunkt.

ELKO Smart dimmere og brytere kan selvfølgelig også brukes på gamlemåten – altså ved å bruke selve bryteren – om du ønsker det. Og du kan styre dem ved hjelp av ett trykk i ELKO Smart-appen ved å opprette en stemning. Eller du kan bruke stemmestyring.

En annen supersmart løsning er å bruke ELKO SmartPlugg i stikkontakten der du har bordlamper eller gulvlamper. Da blir selv “dumme” elektriske produkter smarte og styrbare.

3: Ingen våte overraskelser

Er du alltid spent på hvordan det står til med hytta når den åpnes for sesongen? Med ELKO Smart trenger du ikke bekymre deg! Ved å plassere  vannlekkasjesensorer på utsatte steder blir du varslet direkte i appen dersom uhellet skulle være ute, og unngå dyre vannskader.

4: Unngå frostskader

Minusgrader kan fort bli kostbare for hytteeiere. I fjor ble det registrert rundt 5000 vann- og frostskader på norske hytter. Med ELKO Smart på hytta slipper du å bli en del av den statistikken. Med temperatur-/ og fuktsensor vet du temperatur- og fuktnivået på hytta til enhver tid, slik at du kan styre temperaturen deretter. Ved hjelp av automasjoner er det for eksempel mulig å justere varmen automatisk dersom temperaturen skulle gå under en viss temperatur. På denne måten slipper du å bli møtt med en frostskadet hytte når du skal tilbringe kvalitetstid med venner og familie.

5: Få beskjed hvis noe skjer

Med over 1000 årlige hytteinnbrudd er det dessverre mange som opplever å bli møtt med tydelige tegn på at de har hatt ubudne gjester på besøk. Med dør- og vindussensorer kan du sjekke at vinduer og dører er lukket, og bli varslet direkte i ELKO Smart-appen om dette skulle endre seg.

Med et IP-kamera installert kan du får oversikt over tilstanden på hytta, og eventuelt bli varslet med video dersom kameraet oppdager bevegelse.

6: Stilren hytte

ELKO tilbyr produkter i hvitt, sort og aluminiumsgrått. Du kan velge den klassiske og tidløse RS-serien, eller sette en ekstra spiss på interiøret med Plus-serien.

For den interiørbevisste er Plus-produktene en klar favoritt, og gir hytta et lekkert uttrykk. Er du kun ute etter smarte funksjoner, er RS en god løsning for deg. Alle brytere/dimmere kan selvfølgelig også styres manuelt, uten bruk av ELKO Smart-appen.

7: Få kontroll på apparatene

Hyttelivet kan være kaotisk til tider. Har du noen gang stått i skibakken og lurt på om du slo av kaffetrakteren? Eller reist fra hytta og lurt på om panelovnen fortsatt står på? Med SmartPlugg kan du enkelt sjekke elektriske apparater, og skru disse av eller på ved behov. Det er også mulig å knytte pluggen opp til stemninger/automasjoner, eller sette tidsbegrensninger for bruk.

Strømpluggen har også innebygd energimåling, og det gir deg full oversikt over forbruket til apparatene. Så om tenåringen har glemt å skru av rettetanga, kan hytta reddes med ett enkelt trykk i ELKO-Smart-appen. Smart, ikke sant?