Gjør huset ditt til et smarthus med ELKO Smart

Dersom du er blant dem som ønsker et smarthus, men liker de bryterne, lampene og kontaktene du har i dag, så har tiden endelig kommet for å gjøre huset, hytta eller leiligheten din smart!

Utelys automatisk på ved solnedgang. Beskjed på mobilen hvis det blir for kaldt på barnerommet. Alt lys av når utgangsdøra lukkes på vei til jobb. Dimmet belysning når du ber Google om å sette lysene i kveldsstemning. Det er bare fantasien som setter begrensninger når du har et smarthus!

Behold samme design på brytere og kontakter

Veldig mange i Norge har produkter fra ELKO, og nå har ELKO lansert smarte brytere, med samme design som de tradisjonelle. Dessuten fungerer de også som vanlige brytere, så du kan skru av og på lyset akkurat som du har gjort før – om det er det du ønsker. Og for å gjøre det enda enklere for deg vil ELKO Smart være kompatibel med den nye, åpne smarthjemstandarden Matter.

Bruk app – eller snakk med Google, Siri eller Alexa

Du setter opp smarthuset i appen ELKO Smart. Men systemet er laget slik at du kan bruke både Google, Siri og Alexa til å kommunisere med det. Så når sola ligger lavt på horisonten og blender deg mens du lager middag, så er det bare å rope ut “Siri/Google/Alexa – ta ned persiennen” mens du fortsetter å røre i grytene.

La “stemninger” sette rett belysning

La ELKO Smart justere lyset rundt middagsbordet i ditt smarthus.

Når du spiser familiemiddag er det kanskje greit med ganske mye lys rundt middagsbordet. Men når du skal ha en romantisk middag med din kjære så vil du kanskje dempe lysene og slå dem helt av på kjøkkenet og andre tilliggende rom. Det kan ELKO Smart gjøre for deg, så slipper du å løpe fra lampe til lampe i siste liten før du setter deg ned.

La lyset gå automatisk på før du kommer inn i rommet

Det er mange sensorer som hjelper deg å få på lyset automatisk når du kommer inn i rommet. Men tenk hvor greit det er at lysene i alle rom mellom inngangsdøra og kjøleskapet går på automatisk når du kommer hjem med hendene fulle av poser fra matvarebutikken? Det fikser ELKO Smart for deg!

Apropos sensorer!

Montering av ELKO Smart lekkasje-sensor, en nyttig del av smarthus-systemet.

Det er mange ELKO Smart-sensorer. De kan varsle deg om det er lekkasje under vasken, varsle på mobilen om at verandadøren står åpen når du forlater huset, eller få varmeovnene til å slå seg av mens du åpner vinduene for å lufte.

Full kontroll

Ble du usikker på om rettetangen ligger igjen på badet som en varm brannfelle? Med ELKO Smartplugg kan du skru den av på appen i stedet for å kjøre hjem igjen for å sjekke. Smartpluggen kan du også bruke på kaffetrakteren for å ha kontroll på den, eller på en stålampe som ikke er smart, men som du nå kan styre på grunn av smartpluggen 🙂

Hva sier andre om ELKO Smart?

Teknisk Ukeblad har testet mange løsninger, og på tu.no kan du lese hva de sier om ELKO Smart.

Kan noen hjelpe deg med å sette opp et smarthus?

Vi i EL-PROFFEN hjelper deg gjerne med å gjøre huset ditt smartere. Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg om ELKO Smart.

Du kan også lese mer om ELKO Smart på www.elkosmart.no.