Første-inntrykket med riktig belysning

Du har sikkert noen ganger opplevd at du har kommet i en spesiell stemning med det samme du kommer inn i en bolig.

Riktig belysning er viktig. Gangen er førsteinntrykket, arena for både velkomst og avskjed. Allerede her skal gjestene få inntrykk av hvem som bor i huset, og hvordan de har valgt å innrede sitt hjem. I tillegg har den mange andre praktiske oppgaver.

Riktig belysning.

Når vi forlater boligen er gangen det rommet der vi stopper opp, kler på oss, tar en siste sjekk i speilet, og siste sjekk om huset kan forlates. Er strømmen slått av, er lyset slukket? Belysningen i gangen skal dekke mange behov, og ofte finner vi både et garderobeskap og et speil her.

Belysningen til garderobeskapet bør plasseres slik at lyset kommer inn i skapet, og være sterk nok til at du kan skille en mørkblå frakk fra en sort. Downlight og spotlight er ideelt, plassert slik at de lyser opp skapet. Vær obs. på at spotlight ikke skal monteres så langt fra skapet at lyset blender når du passerer skapet.

Bruker du dimmer i stedet for bryter kan du dempe lyset. En dempet belysning gir liv til rommet, og skaper en varm stemning.

Tips.

Viste du at elektrikeren kan montere en bryter slik at du kan slå av alt lyset ved hjelp av en bryter?

Belysning og trapp.

trappTrappehus er ofte en utfordring å belyse. Det er fort gjort å plassere lampene slik at du blir blendet av lyset. For å få til de optimale løsningene på belysningen hjemme er det fornuftig å få en elektriker til å se på mulighetene.

Med riktig belysning kan du skape følelsen av større rom, mindre rom, større takhøyde etc. Ja, det er faktisk mulig å møblere med belysning. Fargevalget er det også viktig å ta hensyn til. Noen lyskilder gjengir bedre de kalde fargene som blått og grønt, mens andre gjengir de varme fargene bedre som rødt og gult.

Belysning av selve trappen gir store muligheter. Har du en åpen trapp kan du montere lamper på undersiden av trinnene. Da ser du ikke selve lampen, men lyseffekten er ganske stilig!

Elektrisk materiell som matcher interiøret ditt

Det er mye å velge mellom av brytere, stikkontakter, dimmere, termostater og annet elektrisk materiell. Det gir deg muligheter for å velge farger og materialer som passer perfekt til interiøret ditt. ELKO har et stort utvalg av designmateriell i ulike utførelser, farger og materialer. Alle brytere og rammer kan kombineres til akkurat den utførelsen du vil ha.

Ta kontakt med din lokale EL-PROFF for å få gode råd om belysning i din bolig.