Få et hus som er smart, uten store inngrep

Eaton xComfort er Norges mest solgte smarthussystem med over 100 000 installasjoner. Fordi de små, trådløse enhetene er så lette å feste, glir de sømløst inn i boligen. Du trenger ikke foreta oppussing av leiligheten, legge nye ledninger eller sette opp skjemmende ledninger eller kabler.

Trådløse smarthussystemer

At et smarthussystem er trådløst gir deg en rekke fordeler. Det betyr at teknologien raskt og enkelt kan tas i bruk. Det er ikke behov for å bore i tak og vegger. Skal en bryter opp på en vegg i nærheten av senga eller inngangsdøra så kan den klistres opp der – uten du trenger å dra en ledning mellom den og lampene den styrer.

Masterknapp

En funksjon mange setter pris på er Masterknapper. Disse kan plasseres ved inngangsdøra og ved senga for å slå av alle lys, dempe varme og skru av kaffetrakter, strykejern, komfyr med mer.

xComfort masterbryter ved senga

Systemet kan utvides når du har behov og tid

Kanskje du holder på å pusse opp – som veldig mange av oss. En del av oss tar da rom for rom, og det kan virke vanskelig å få inn et helt nytt system i huset. Men med systemer som kan bygges ut etter hvert så slipper du å ta hele det elektriske anlegget samtidig. Du tar det sammen med resten av oppussingen – rom for rom. De rommene som har smarthus-teknologi fungerer som du ønsker, og de rommene som ikke har det enda vil jo naturligvis fremdeles ha sine av/på brytere og ikke-smarte termostater.

xComfort trådløs bryter

Lysstyring

Når du først har fått satt opp lysstyring så kan du utnytte det til å ha dempet belysning til en romantisk aften, eller spotlys til «dansegulv» på fest. Det er bare fantasien som setter grensene.

Famling i mørket er en saga blott

Har du noen gang våknet opp midt på natta for å gå på badet? Ville det ikke være fint hvis nattlysknappen kan tenne et neddimmet lys hele veien til badet? Det kan du få på plass, ingen mer famling og snubling gjennom mørke rom, og heller ikke fullt lys rett i fjeset når du fremdeles er i halvssøvne.

Varmestyring

Varmestyring er den andre delen som mange bruker sitt smarthus-system til. Smarthus med varmestyring fra xComfort lærer hvordan svingninger i utetemperaturen påvirker innetemperaturen. Når det for eksempel blir kaldere ute, aktiveres varmen tidligere slik at innetemperaturen er behagelig når du står opp.

Du kan velge sparemodus i det tidsrommet ingen vanligvis er hjemme. Kommer du senere hjem enn planlagt? Ikke noe problem. Bruk appen på smarttelefonen til å utsette oppvarming av hjemmet slik at du ikke sløser med energien. Du kan selvfølgelig bruke en overstyringsfunksjon til å holde på varmen lenger enn normalt hvis du jobber sent eller har et selskap inn i de små timer.

Har du panelovner du ønsker å styre?

Dersom du har panelovner fra før så trenger du ikke å bytte panelovnene. Det finnes en xComfort aktuator som kan styre dem – i tillegg til å overvåke strømforbruket. Når det gjelder elektriske varmekabler eller varmefolie, kan tradisjonell termostat byttes til en smart xComfort termostat.