Automatisk styring av solavskjerming

På varme dager kan direkte sollys oppleves ubehagelig når en oppholder seg innendørs. Dette kan effektivt reguleres med solavskjerming.

Kraftig og direkte sollys kan gjøre det ubehagelig å oppholde seg innendørs, og vi gjør gjerne tiltak for å hindre at det blir for varmt. Automatisk solavskjerming i form av markiser og persienner, som regulerer seg selv i forhold til solen er en praktisk og effektiv beskyttelse.

Automatisk utkjøring av solavskjermingen sørger for å regulere dette uten at du trenger å tenke på det. Når solen går ned eller det blir lite lys kjøres markisene eller persienne automatisk opp igjen. Det kan legges inn egne sikkerhetsfunksjoner som tar solavskjermingen inn hvis det begynner å blåse kraftig eller det brått begynner å regne.

Manuell eller automatisk solavskjerming

Man kan velge manuell eller automatisk solavskjerming. Solavskjermingen kan styres manuelt med trykknapp, fjernkontroll eller smarttelefonen. Når man velger automatisk justering av solavskjermingen foretas dette med et styringssystem.

Selv om regnfulle somre kan gi oss et annet inntrykk, er solen en av de viktigste grunnene for å gi oss den varmen vi trenger. På hete sommerdager kan det likevel bli for mye av det gode.. Markiser og persienner er velkjente fysiske hinder som skjermer for solen. Kjøleanlegg kan også regulere temperaturen, men dette har et høyt energiforbruk.

Ønsker du å vite mer om automatisk solavskjerming?

Kontakt til lokale EL-PROFF, så finner vi frem til den beste løsningen for din bolig.